JARMO ASPIN KÄTINÖITÄ

JARMO ASPIN KÄTINÖITÄ
Tuvassa

Hae tästä blogista

torstai 28. tammikuuta 2010

HEINOLAN SEUTUKUNNAN HAUTAJAISET


 Me kaikki olemme saaneet kuulla niin arvon ministereidemme kuin muidenkin poliitikkojen sekä Kelan johdon suusta viime kuukausina tuon kaikkivoipan lausahduksen toimittajan tiukkaan eli hankalaan kysymykseen:"Hanke on perustettu". Perustettinko se juuri kysymyshetkellä, vai milloin? Joskus eittämättä tulee sellainen tunne, että olisi helpompaa istuttaa kookospähkinälle toimivat aivot, kuin saada poliitikolta järkevä vastaus... Poliittinen eliitti suhmutoi kabineteissa.
Heitä ei koske samat säännöt kuin meitä taviksia. Hankalinpia heistä ovat teflonit ja poliittiset broilerit, jotka eivät edes oman etunsa vuoksi tajua, että maailma on jo muissa sfääreissä kuin he ja heidän "uudet ja mullistavat" ajatuksensa. Pyörät menevät ohi vaikka ajaisivat talla pohjassa.
Apunaan heillä on Heinolassakin uusia tulevia teflontumpeloita, ihan näin nätisti sanottuna.
Otetaanpa paikallinen esimerkki (IH 26.01.2010) ja ääneen Jussi Varjo (Kok./Kykypuolue): "Kaupungin strategiassa ei ole suurta viilaamisen tarvetta. Uusi-Kunta -hanketta hän seuraa mielenkiinnolla. Hän korostaa, että Heinolan liikuntakaupungin imagon tulee näkyä UUDESSAKIN strategiassa". Tarkoittanee siis Suur-Lahden strategiaa - ei Heinolan. Joskus tekisi ihan oikeasti repiä loputkin pelipaitojen hihoista lukiessani tuollaisia luuserilausuntoja, joissa on jo annettu elämälle periksi tai ne on uhrattu "jonkun isomman aatteen vuoksi". Suomessa massapoliitikoilla ei ole kiinnostavia uusia ajatuksia - ei ole poliittista pitkäjänteisyyttä. Aamulla katsotaan mediasta, mistä puhutaan tänään ja sen mukaan päivä kohelletaan. Ajatellaan ,että kaikki me tässä samassa veneessa ollaan. Ei uskalleta venhoa keinuttaa, eikä uskalleta arvostella. Politiikassa sinnittely on valloillaan. Tefloniksi teflonin paikalle!
Torstaina 28.01.2010 saatiin taas yksi näppärä osoitus siitä, miten upeat välit on Heinolan kaupunginjohtaja Komosella ja kaupunginhallituksella. Työ- ja elinkeinoministeriö on lakkauttanut Heinolan seutukunnan vuoden alusta. Komosen mukaan tämä tuli maanantain kokouksessa täysin yllättäen. Ministeriö tosin, varmaankin ihan vaan piruuttaan, oli ollut mm. Heinolan kaupunkiin yhteydessä asiasta vuosi sitten ja ottanut Joulun alla yhteyttä ilmoittaen, että nyt ei sitten enää kunnan mielipidettä kysytä. Heinola kuuluu vastedes Lahden seutukuntaan. Muistakaa ihmiset taas Paras -laki 1 ja Suur-Lahti eli hienosti sanottuna Uusi-Kunta. Valtiovalta katsoo Heinolan ja naapurikuntien suuntautuvan VAHVASTI Lahteen päin (IH 28.01.2010). "Sen se (Heinolan seutukunnan lakkauttaminen) kuitenkin vaikuttaa, että Heinolan kaupunki on tästedes yksi Lahden seutukunnan 12 kunnasta", Komonen jatkaa. Mistä näitä virkamiesänkyröitä oikein tulee? Heillä täytyy olla jossain korpimailla ihan oma opinahjonsa. Osa paikallisista virkamiehistä on ilmeisesti saanut "yhteistyökyvyistään" kiitettävän arvosanan... Tieto ei tunnu pysyvän päässä edes vuorokautta.
Heinolan poliittinen johto taasen keittelee nyt kasaan "soppaa talon tapaan". Taitaakin heinolalaisille tulla oikein "yllätyspata" tuoreustakuun kera. Iso Jättiläispäänsärky (Suur-Lahti) odottelee vaan, milloin kypsät hedelmät (kunnat) putoavat sen syliin kuin Soininvaaralle korruptioillallinen... Paikallisille poliittisille tefloneille vinkki, vinkki, vinkki: Opetelkaa nyt hyvissä ajoin ennen liittymistä Suur-Lahteen ja etenkin sen jälkeisen ajankohdan lausuntoja varten teflonien teflonin Maukka Pekkarisen mielilause - "... ja näin pois päin. Otan tästä täyden poliittisen vastuun!". Siis minkä, kysyn minä taas. Hurja Talosessa on sentään munaa verrattuna näihin tumpeloihin... Havuja, perkele!
Näillä eväillä siis jatketaan. Heinolan seutukunta lakkasi olemasta. Heinolalaisten on mielestäni jo korkea aika ilmaista todellinen tahtonsa päättäjille. Minä ainakaan en ole tyytyväinen. Tuoreustakuu falskaa.

Jatkan edelleen kirjoittelua ja kannanottoa ainakin osoitteessa: jarmoasp.blogspot.com
Anna palautetta. Herätä keskustelua laajemminkin. Kiitos.

Jarmo Asp
Uuseläkeläinen (ps.)

Ei kommentteja: