JARMO ASPIN KÄTINÖITÄ

JARMO ASPIN KÄTINÖITÄ
Tuvassa

Hae tästä blogista

tiistai 26. tammikuuta 2010

ÄLLIKKÄMIES JA TEFLONIT SUUR-LAHTEA LUOMASSA

Ihmetyksen monttu repii itseään taas auki. Kävi tuo ällikkämies (selvitysmies) Osmo Soininvaarakin (VihREAt) näyttämässä Hallituksen puolesta naamaansa maakunnassa, ihan Hartolassa saakka. Lausunnot olivat niin säkenöiviä, että hänen Batman-viittansa täytyy olla liekeissä vieläkin. Niin, eihän se budjettivalta pieniltä kunnilta onnistu nytkään eikä tulevaisuudessa Suur-Lahdessa. Tiedostetaanhan tämä ongelma. Ällikkämiehen mukaan paikallisestikin on jatkossakin mahdollista päättää mm. päivähoidosta ja paikallisteistä. Tähän Hartolan kunnanjohtaja "Liekehtivä Liekinvarsi" Raija Peltonen kiirehti lisäämään, että kaavoitus ja yhdistysten avustaminen ovat hanen sydäntään lähellä. Fågel heitti pakkaan vielä teknisen toimen (Itä-Häme 19.01.2010). Perkele, sanon minä taas! Voiko kuntalaisia enää enempää pitää pilkkanaan ja vielä julkisesti? Yhdistysten avustaminen? Eikö Heinolallekaan jäisi muuta päätettävää Suur-Lahdessa???
Sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntajakoselvittelijä Markku Lehto kyseenalaistaa Heinolan erikoislääkäri- vetoisen terveyskeskussairaalan, eli jos erikoislääkäreitä pidetään liian pienellä väestöpohjalla (Heinola 20457 as.), niin se on kovin kallista ja ehkä tehotontakin, sanoo Markku. Muistuttaisin, että Lahden Aavan johtava lääkäri sanoi taannoin haastattelussaan palveluiden järjestämiseen tulevan välttämättä muutoksia lähivuosina. Heinolassa terveydenhoitoalalla odotetaan kämmenet märkinä, mitä nämäkin lausunnot pitävät sisällään ja tuovat tullessaan...
Heinolan oma poliittinen broileri teflon-Ihamäki (Kok.) liikautti viisariaan ja loihe loppujen lopuksi heittämään summa summarumina koko tapaamisen ytimen:"Lisäsimme paineita selvitysmiehille". Teflon, Hartolan Liekehtivä Liekinvarsi ja Fågu olivat kuitenkin yhdestä asiasta samaa mieltä:"Kukaan ei pysty takaamaan, mitä tapahtuu kolmen vuoden kuluttua", eli mitä seuraava valtuusto päättää. Voin vastata: Ei mitään, koska siihen mennessä (2012 loppuun) nykyiset valtuustot ovat jo tehneet nämä "ikävät" päätökset heidän puolestaan ja vetäytynee sitten joko eläkkeelle tai Uuden Kunnan korkeisiin hallintoelimiin! Näin kävi Keski-Karjalassakin, jossa seurasin tällaista samanlaista roiskintaa viimeiset viisi vuotta. Ihan vierestä...
Paavo Haavikko totesi mielestäni nasevasti:"Ei niille tarvitse farsseja kirjoittaa. Ne tekevät sen itse!".
Muistakaa ihmiset, että joku sitä valtaa aina käyttää. Eihän Ällikkämies Soininvaara (ja esim. Janina Andersson Jyvässeudulla) ole muuta kuin Suomen Hallituksen juoksupoika, jonka tehtävänä on viedä kentälle (Itä-Häme/Lahden seutu) maakuntiin teflonkätisten avustajiensa myötäilemänä Paras-hankkeen/lain ilosanomaa. Paras 1 sai lainvoiman 23.02.2007 ja se on voimassa vuoden 2012 loppuun samoin kuin kilteille kunnille ns. porkkanaraha, jos ne lain mukaisesti liittyvät kiltisti yhteen tai muodostavat yhteistoiminta-alueita (min. 20.000 as.). Sanat helisevät, mutta suunta on selvä. Paras 2 -hanke tulee laiksi vielä istuvan hallituksen aikana. Siinä sanotaan suoraan, että pääkaupunkiseudulle tulee yksi kunta ja Suomeen 16 alueellista suurkuntaa, joihin palvelut keskitetään. Sinne minne menevät palvelut, menevät myös ihmiset. Heinolalaiset poliitikot sekä virkamiehet puhuvat kyllä suu vaahdossa, että Heinola tulee olemaan itsenäisenä päätöksentekijänä ja kaikki nykyiset palvelut tulevat ehdottomasti säilymään täällä. Ikävä kyllä ensin tulee lähtemään poliisilaitos, sitten töttörötoimisto ja KELA. Mieti, miltä tuntuu, kun töttörötoimisto suljetaan tuotannollis-taloudellisilla syillä, puhumattakaan poliittisista?
Sitten asioidaan netin kautta niin kuin Keski-Karjalassakin. No, ovathan nuo Australian syrjäseuduuilla asuvat ihmisetkin käyttäneet nettiä pitkään. Lääkäriinkin on sitten ihan suora kuvayhteys samoin kuin koulujen opettajiinkin...
Suuruuden ihannointi ei ole mielestäni mitään demokratiaa. Nyt väännetään ikiaikaisten teflonien johdolla Suur-Lahtea, joka tulee kääntämään, jos enää mahdollista, alueen talouden kehityksen nopeasti negatiiviseksi. Pistetään yhteen suurissa taloudellisissa vaikeuksissa olevat kunnat ja hallelujaa sieltä tuhkasta nouseekin yksi itsenäinen taloudellinen paratiisi... Nyt Heinolassa huudetaan apuun jopa teflonien teflonia, Jyväskylän "lahjaa" Suomelle eli Mauri Pekkarista (KesKUSTA). Hoitakoon mielestäni UPM:n ruotuun edes maa- ja metsäasioissa. Tapasin hänet kolmikantapalaverissa Jyväskylässä 1994 n. 3 tunnin ajan. En ole toipunut siitä kokemuksesta vieläkään... Jyväskylän Elvis.
Pysyköön Heinola Heinolana heinolalaisille. Me pärjäämme paljon paremmin ilman Lahtea. Miksi vaikkapa turisti menisi Lahteen? Ei minkään vuoksi! Heinola kulkee tämän suhteen mielestäni oikeaan suuntaan. Lisää vaan investointeja alueen matkailuun. Jokainen aari Heinolassa nousee vielä tulevaisuudessa arvoon arvaamattomaan (huom! mm. Vierumäen Urheiluopisto golfkenttineen on Heinolassa, Kumpeliin valmistumassa koko tämän alueen ainoa kylpylä erikoishoitoineen). Jos ette oikein usko, niin käykääpä vaikkapa Keski-Euroopassa katsomassa.
Ja lopuksi: kuluttaminen on jokaisen ihmisen oman pään sisällä. Muutos on tapahduttava siellä. Vasta sitten voimme alkaa puhua todellisista muutoksista yhteiskunnassa!


Kevättä kohti tervehtien

Jarmo Asp
Uuseläkeläinen (ps.)

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Moi Jarmo. En vielä ihan kaikkia kälinöitä lukenut mutta silmään ekaks pisti tuo taustavärin ja tekstin värin suhde. Tämän väristä tekstiä tuolla sinisellä taustalla on hieman vaikea lukea. Täällä hytistellään pakkasessa 20 c


Olli

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Jarmo.
Kirjoituksesi kuntaliitossuunnitelmista joita meidän äänestämämme ja valtuuttamamme edustajiksemme itseään kutsuvat Kokouksissa istuvat napinpainajat. Painavat nappejaan annetun päätösehdotuksen puolesta. Sanotaan ja kirjoitetaan sekä torvien soidessa ja rumpujen päristessä julistetaan kuinka ihana asia Demokratia on. Sen ylistetään olevan parhaan Hallintomallin. Siinä kuulema enemmistö päättää ja tekee oikeudenmukaisia ja viisaita päätöksiä. Täällä Kainuussakin kokeilumallissa, erittäin loistavan ja vanhuksia miellyttävän ja heidän matkustamistarpeensa ihanteellisesi täyttävän. Heidän erikoisesti toivomansa päätöksen Taksimatkailusta. Illalla Puolangalta taksilla Suomussalmelle Yökylään ja aamulla takaisin kotiin Puolngalle. Yökyläilymatkan pituus mennen tullen ja palatessa 200km. Tämän päättänyt demokraattinen enemmistö. Sillä Demokratia on Diktatuuria vähemmistön yli. Demokraattinen Diktatuuri tuntuu vaikuttavan myös siellä etelämpänä. Kyllä hyvä Diktaattori tekee parempia ja korkeatasoisempia sekä tasa-arvoisempia päätöksiä. Päättäjät valvovat omia etujaan ja satavarmasti laulavat sen lauluja joka laskun maksaa. Niinkuin Soros sanoi:"Kaikki on ostettavissa, aivan kaikki, on vain kysymys hinnasta" Keisari Nero tiesi aikanaan, että "Kansa tarvitsee Perustoimeentulon, sekä Kauniit ja Rohkeat"
Terveisin Ukki.