JARMO ASPIN KÄTINÖITÄ

JARMO ASPIN KÄTINÖITÄ
Tuvassa

Hae tästä blogista

torstai 4. helmikuuta 2010

KOHTAAVATKO JÄTTILÄISPÄÄNSÄRKY JA JÄTTILÄISKURPITSA?

Nostanpa taasen sen vanhan katinraadon pöydälle Lahti-Heinola asioista. Muistan jo 70-luvulta, miten lahtelaiset ja heinolalaiset nuoret kävivät autoineen ja elvis-kampauksineen vuorotellen viikonloppuisin kiertelemässä pikaisesti kaupunkien torien ympäristöä. Aina tuli lähtö enemmän tai vähemmän vauhdikkaasti takaisin kotokaupunkiin päin. Ihan vaan pientä ärsytystä puolin ja toisin. Eipä ole asiat edenneet kaupunkien välillä kovinkaan kummosesti nykyäänkään - Lahti katsoo nokanviertä pitkin Heinolaa ja ympäristökuntia, joista ainakin osa yrittää pyristellä vinhasti roottorin imua vastaan. Sanovat oikein ministeriöstä asti, että Lahdessa on itä-hämäläisille niin hurjaa imua, että piti vuoden alusta ihan Lahdenseutuun liittää Heinolakin. Siis ilmoitusasiana. Voitteko kuvitella, minkä esittivät ihan viralliseksi "selitykseksi"? Pendoliinon. Heinola on nyt sitten ihan virallisesti pendoliinitetty kohti Suur-Lahtea. Perkele. Demokratia kukkii taas pahimpia ruostetahrojaan. Heinola ei ole oikein rantakunnossa, väittävät nuo kasvottomat ja kaulattomat retrotumpelot. Super-tohelon niksikirja ojennetaan tässä ja nyt niin kuntaministerille kuin Isoa Jättiläispäänsärkyä (Suur-Lahtea) väkisin ajaville körmypoliitikoille ja -virkamiehille! Noilla naamoilla on ilmeisen helppoa näyttää kansalaisille pinnallisesti huolestuneelta. Ei heitä todellakaan näytä sydänalasta kirpaisevan hiton vertaa, mitä paikalliset ihmiset ajattelevat. Antaa mennä vaan, kun ala mäki on vaan, rallatellaan ja tehdään toiskätisiä lyhytjänteisiä päätöksiä. Yritän tuntea edes myötähäpeää, mutta en onnistu. Suut messingillä suurin osa päättäjistä kerää nyt itsetunnon rippeitään, ovathan "isot" vaalit pian ja Paras -hanke 2 on Kääriäisen (KesKUSTA) mukaan valmis Eduskunnan päätettäväksi. Katsokaahan muistin virkistämiseksi blogistani edellisiä kirjoituksia. Aiemmin olen tästä "kehityksestä" kirjoittanut mm. Puruvesi -lehteen 2008-09. Kotokolossamme on iisi elämä takana, kuntalaisten osalta isot muutokset pääosin vasta edessä.
Ihmettelen, mikä tämä "Lahden" imu oikein on. Tilastokeskuksen mukaan 01.01.2009 - 31.12.2009 välisenä aikana Heinolan väkiluku pieneni 174 hengellä, Hertolan 75, Sysmän 120 (!). Nastolassa väkeä väheni 23 hlöä ja Asikkalassa 49. Mitenkäs väestöimuri Lahdelle kävi? Sehän iski pöytään ihan käsittämättömän uskomattomat luvut lyöden muut ympäristökunnat maan rakoon: kokonaista miinus yhdeksän (lue oikein -9) asukasta vuoden aikana. Siis muuttotappiokunta. Mikä suoritus!!! Jaetaanko diplomit heti vai huomenna? Taputetaan kämmenet rakoille... Taisi pendoliino viedä ympäristökuntien sekä Lahden veronmaksajia suoraan pääkaupunkiseudulle. No, palaahan osa sitten eläkeiässä takaisin nauttimaan vanhuuden iloista...
Vaan eipä huolta Lahdenseudullakaan. Tulemmehan me kaikki olemaan ennen tämän vuosikymmenen loppua osa JättiläisKurpitsaa eli pääkaupunkiseutua.
Jatkan repostelua lähipäivinä blogissani. Lue jatkossakin ja kommentoi. Jaa blogiosoitettani kavereillesikin. Etenkin, jos tuntevat edes vähän kiinnostusta tulevaisuudestaan. Aion toki arvostelun ohessa jakaa kiitostakin, kun siihen löytyy aihetta. Jos kukaan ei Suomessa herätä keskustelua ja ilmaise mielipiteitään asioista, niin turha odottaa valtaapitävien joukosta vastakaikua!
Pysykää "kiltisti", sanoisi skottikin...

Ei kommentteja: